Домашно лечение при страховата невроза

Ще помогне ли домашното лечение при страховата невроза?

При страхова невроза излекувани се срещат все повече и повече. Обикновено до достигането

Страхова невроза

Страхова невроза

на тази цел се прилага лечение с терапия или антидепресанти. Може и заедно. Симптоматиката на това заболяване може да се контролира и при методите за домашно лечение. Те могат да помогнат на болния да облекчи симтомите си.  Но при това положение при страхова невроза излекувани напълно няма. Това правят и антидепресантити, те не лекуват корена на  заболяването, а облекчават неговите симптоми. Целта е пациентът да може да живее нормално с тази диагноза.

При домашните методи за лечение на страхова невроза излекувани се наричат тези, при които вече няма проява на никакви симптоми. Интересното е че, страховата невроза не влиза в терминологията като болест, която изисква лечение.

Това заболяване става все по-масово и по-разпространено  при младите хора в активната възрастова група. Най-вероятно това се дължи на фактора  “заобикаляща среда”. Колкото повече расте едно дете и поема по своя собствен житейски път, с толкова повече трудности му предстои да се сблъска.

Целта на лечението на страхова невроза не е да се премахне тревожността, а да се контролира и развие по-здравословна и по-реалистична тревожност за наистина значителните проблеми. Ако успеете да достигнете до крайната цел, то може да се нарече, че вече сте излекувани.Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *